Backstage

BAKOM KULISSERNA

Möt personen som formger och tillverkar

Jag som står bakom företaget Theng Creation heter Therese Engström. Theng är en ordlek av mitt namn och Creation står för att varje smycke är unikt. Det är jag själv som designar och skapar alla mina smycken, vilket gör att varje skapelse aldrig blir 100% lik en annan med samma mönster och form. Mina smycken finns till försäljning både här i butiken och på olika event och marknader, se mer info under Evenemang.

 

Redan i tonåren tyckte jag om att prova på olika hantverk och har varit en flitig säljare på hantverksmarknader genom åren. Smyckedesign har alltid varit min favorit och jag har genomfört utbildning vid PMC Akademin i Uppsala för att vidareutveckla mina kunskaper. Under min utbildning i Uppsala har jag deltagit i kurser inom silverlera (PMC), konstglas, emaljering samt silversmide.

 

Mina smycken/smyckesdetaljer som är tillverkade i finsilver är stämplade med PMC999 eller 999fs samt handsignerade. De silversmycken/detaljer som är av argentiumsilver har oftast en äkthetsstämpel (www.argentiumsilver.com) samt stämplade 935 för silverhalten. Jag har alltid tyckt om färger och former, vilket syns i de smycken jag tillverkar, och kombinerar gärna olika material med varandra. Ni finner mer information om detta under Material.

 

Tack för att ni väljer att bära mina smycken eller ge bort som gåva, det gör mig inspirerad att fortsätta skapa!