Köpvillkor

KÖPVILLKOR

Allt du behöver veta

ALLMÄNT

Theng Creation säljer smycken via internet till privatpersoner i Sverige. För att handla hos oss måste du ha fyllt 18 år samt ha en giltig ID-handling för paketförsändelser. Om du är under 18 år behöver du ha fått samtycke till ditt inköp från din vårdnadshavare. För kortköp där kunden är minderårig ansvarar fullmaktsgivaren för kortet.

 

PRISER

Samtliga priser på hemsidan är angivna i svenska kronor inklusive moms (25 %). Dock förbehåller vi oss rätten för eventuella tryckfel.

 

PRODUKTER

Produktbilderna på vår hemsida garanterar inte varans exakta utseende, eftersom varje smycke vi säljer är unikt, då de är handgjorda. Dessutom kan vissa bildskärmar återge en felaktig färgnyans.

 

BESTÄLLNING

Alla beställningar görs på vår hemsida www.thengcreation.se, det vill säga vi har ingen möjlighet att ta emot beställningar via telefon eller e-post på de produkter som vi erbjuder i vår butik. Om du har frågor kring våra produkter eller hur du beställer, är du välkommen att kontakta oss på butik@thengcreation.se. I samband med att du bekräftar ditt köp skickas en beställningsbekräftelse till den e-postadress som har angivits. Det är alltid viktigt att kontrollera bekräftelsen så att den överensstämmer med den lagda beställningen. Skulle den mot förmodan inte göra det, måste du höra av dig till oss.

OBS! Glöm inte att kontrollera din skräppost, eftersom det kan hända att bekräftelsen hamnar där.

 

SPECIALBESTÄLLNING

I vårt galleri finns ett urval av smycken som normalt inte finns i vårt sortiment, t ex smycken som har designats utifrån särskilda kundönskemål, smycken som kan tillverkas i en mindre/större storlek eller smycken som har utgått men kan tillverkas vid önskemål. Om du önskar beställa ett skräddarsytt smycke är du välkommen med önskemål som du skickar till butik@thengcreation.se alternativt uppsöka oss på en marknad, se mer under Evenemang.

En specialbeställning innebär att en handpenning skall vara oss tillhanda innan tillverkning påbörjas och den är baserad på smyckets materialkostnad och antal arbetstimmar, det vill säga handpenningen varierar vid varje specialbeställning. Du informeras alltid innan om vad handpenningen blir samt slutpriset. Om du inte accepterar kostnaden har inget avtal ingåtts.

Vid specialbeställning gäller inte ångerrätten, men givetvis är vårt mål att du som kund skall bli nöjd med ditt smycke.

OBS! Vi plagierar inga andra smycken, men kan emotta bilder som referens till vad du önskar.

 

PERSONUPPGIFTER

I samband med din beställning och/eller kontoregistrering godkänner du att Theng Creation lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss. All personuppgiftsbehandling sker i enlighet med dataskyddsförordningen.

Informationen du lämnar om dig själv används av Theng Creation och våra samarbetspartners för betalning och leverans. Vi garanterar att inga uppgifter om dig kommer att säljas eller föras vidare till tredje part. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy.

 

BETALNING

Hos oss kan du välja på följande betalsätt:

 

Bank-/Kreditkort

Kunden kan betala med bank-/kreditkort som är utfärdade av VISA, Mastercard och American Express. Köpet verifieras genom en säker server där kunden godkänner sin betalning och alla transaktioner hanteras i enlighet med den internationella säkerhetsstandarden PCI-DSS, som är framtagen av bl a VISA och Mastercard.

 

PayPal

Genom att använda PayPal som betalsätt, så skyddas och lagras kundens kort- och kontouppgifter av PayPal:s säkra servrar, vilket innebär att vi som butik aldrig tar del av dessa uppgifter.

 

Swish

Mobilt BankID används vid Swish för att garantera ett säkert betalningssätt. För att kunna använda Swish måste kunden ingå ett avtal med sin bank och de enda uppgifter Theng Creation tar del av är kundens namn och mobilnummer. Alla betalningar tilldelas ett referensnummer som säkerhet för att en transaktion har skett.

 

LEVERANS

Theng Creation tillämpar en fraktkostnad på 49 kronor för leveranser inom Sverige, vid order över 700 kronor är det fraktfritt.

Vi skickar din order normalt inom 1 - 2 arbetsdagar med Postnord som spårbart och en leveransbekräftelse skickas alltid ut i samband med att ordern lämnar oss. Om vi mot förmodan skulle ha högre arbetsbelastning än normalt och därmed inte kan skicka leveransen inom utlovad tidsperiod kommer vi att meddela detta via ett e-postmeddelande. Enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler har kunden rätt att få avstå sin beställning vid försenad leverans. Om betalning redan har skett, görs en återbetalning, se nedan hur en sådan går till.

Med försenad leverans innebär det att Theng Creation inte kan skicka ordern inom utlovad tidsperiod, det vill säga vi kan inte påverka fraktbolagets leveranstid, då leveransansvaret ligger på fraktbolaget efter att ordern har lämnat oss.

OBS! Leverans av specialbeställning sker normalt inom 1 – 2 veckor, efter att handpenning är erlagd.

 

ÅNGERRÄTT

Enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler har kunden 14 dagars ångerrätt på köpet. Ångerfristen börjar gälla från och med den dag du mottog varan.

Innan retur sker skall du kontakta oss på butik@thengcreation.se och vi behöver följande information:

  1. Ordernummer (finns på din orderbekräftelse eller följesedeln)
  2. Ditt namn och kontaktuppgifter
  3. Uppgift om varan som önskas returernas
  4. Uppgift om varför varan önskas returneras (frivillig uppgift, används endast i syfte för att vi skall kunna förbättra/förändra det som kunden eventuellt är missnöjd med)

Theng Creation skall bekräfta att returen är tillåten och att ångerfristen inte har passerats innan varan skickas tillbaka. Returen skall ske med Postnord spårbart och kunden står själv för returkostnaden och har ansvar för varan tills dess att den har kommit oss tillhanda. Returer får inte skickas som vanligt brev, postförskott eller frisvar.

Returadress

Theng Creation

Kaptensvägen 25

475 41 Hönö

Den vara som skall returneras får inte vara använd och heller inte i skadat skick samt om varan har kommit i någon slags förpackning skall även denna medfölja i returen. Varan skall paketeras väl för att förhindra att den skadas i returen. Återbetalning av varan sker inom 14 dagar efter att vi har emottagit varan och konstaterat att den är oanvänd samt i oskadat skick.

OBS! Ej uthämtade paket/ej mottagna paket som går i retur från fraktbolaget till Theng Creation eller paket som går i retur p g a ofullständig adress från kund omfattas inte av ångerrätten.

 

EJ UTHÄMTADE PAKET

Theng Creation förbehåller sig rätten att debitera kostnader för den hantering som uppstår vid ej uthämtade paket (returfrakt, expeditionskostnad, etc). Försändelsen ligger hos postombudet i 14 dagar innan den returneras till oss.

OBS! Om du ångrar ett köp och vill returnera varan, måste du först hämta ut paketet och därefter returnera enligt beskrivning under rubriken ÅNGERRÄTT, för att undvika onödiga kostnader.

 

REKLAMATION

Vi kontrollerar alltid varans skick och paketerar den väl för att förhindra att skada uppstår i samband med frakt, men om en vara mot förmodan skulle vara skadad har kunden rätt att reklamera varan. Det görs genom att omedelbart kontakta oss på butik@thengcreation.se och påtala vad som är fel på varan. Efter bekräftelse från oss returnerar kunden varan, väl inpackad så att den inte har möjlighet att bli mer skadad i returfrakten. När vi har mottagit varan och bedömt skicket på den, hör vi av oss till dig. I första hand ersätter vi dig med en ny vara och i andra hand får du pengarna tillbaka inom 14 dagar.

Vid eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer. Du kan även gå vidare med ditt klagomål på EU:s gemensamma tvistlösningssida.

OBS! Reklamationer skall göras i enlighet med de instruktioner du får av oss. Vi byter inte ut varan om vi ser att den har använts på ett felaktigt och/eller ovarsamt sätt av kunden.

 

ÅTERBETALNING

Återbetalning sker alltid till samma betalsätt som kunden har valt att betala sin beställning med. Undantag är Swish, där betalning måste ske till det bankkonto som kunden har kopplat till sitt mobilnummer.


FORCE MAJEURE

Theng Creation förbehåller sig rätten att bli befriad från ansvar vid händelse av force majeure. Detta kan vara förpliktelser där omständigheterna ligger utöver vår kontroll, till exempel naturkatastrof, handling som innefattar terrorism, sabotage, krig, brand, blockad, avbrott som innebär omöjlig åtkomst av elektricitet eller internet, ändring av lag eller likande situationer. Vid händelse av force majeure skall Theng Creation snarast möjligt meddela kunden.

 

COPYRIGHT

Allt innehåll på den här webbplatsen, så som logotyper, bilder, text, mm, tillhör Theng Creation eller våra leverantörer och är skyddat av svenska och internationella upphovsrättslagar.