Skötselråd

SKÖTSELRÅD

Ta hand om dina smycken

Silversmycken skall alltid hanteras varsamt, särskilt ringar, då de kan omformas om de utsätts för tryck.


Förvara aldrig dina silversmycken i fuktig miljö, t ex badrummet eller tvättstugan. Helst skall de förvaras i den ask smycket låg i när de inköptes, eller en zip-påse i ett mörkt utrymme, när de inte används.

 

Duscha/bada aldrig med silversmycken på dig.


Ta alltid av dina ringar/armband när du tvättar händerna eller diskar.


Utsätt aldrig silversmycken för starka kemikalier.

 

Undvik att utsätta dina silversmycken för hårprodukter, kosmetika och parfym.

 

Våra silversmycken skall inte putsas med silverputs/duk, eftersom finsilver inte oxiderar (blir svart) och argentiumsilver oxiderar med klar yta.


Om silversmycket har blivit smutsigt, räcker det att tvätta smycket med en mild tvål och ljummet vatten. Vid svåråtkomliga ställen kan en mjuk tandborste användas för att skrubba bort smutset försiktigt. Torka smycket ordentligt efteråt, ta gärna hjälp av en hårtork.


Vissa av våra silversmycken kan vara oxiderade för att skapa effekt eller ge det en fin patina. Detta innebär att en oxideringsprocess har satts i gång och hur lång tid det tar för smycket att bli mörkare, beror på hur det används och förvaras. Följ därför alltid våra ovanstående instruktioner för att processen av oxideringen inte skall påskyndas. Bärarens kroppstemperatur och hudtyp kan påskynda processen, vilket tyvärr inte går att förhindra.
Skulle du inte tycka om den patina som blir efter en tids användande, är det möjligt att mot en viss avgift ta bort den mörka oxidering som har uppstått och vi gör en ny oxidering så att silversmycket ser nästan likadant ut som vid inköpet. Hör i så fall av dig till oss via e-post.